Idee pentru un pranz sanatos: friptura frageda de pui cu garnitura de orez.
Timp de preparare: 25-30 minute, cu garnitura si salata cu tot.
Ingrediente necesare pentru pulpe de pui cu garnitura de orez:
pulpe de pui dezosate
| sare
| piper
Garnitura de orez:
1 cana pt ceai cu orez
| sare
| o bucatica de unt cat o nuca mai mare
| 2-3 linguri de lapte
| 2-3 crengute de patrunjel verde pt decor
Mod de preparare pulpe de pui garnitura de orez:
incepeti cu prepararea garniturii de orez. Orezul spalat si scurs de apa se pune la fiert cu apa rece. De obicei, la 1 cana orez, adaug 3 cani apa. Pana unde ajunge apa, cam pana acolo va creste orezul la fiert. Cand incepe sa fiarba orezul, adaugati sare, reduceti focul la minim si lasati sa fiarba linistit cam 15-20 minute, pana scade apa. Adaugati 2 sau 3 linguri de lapte ca sa obtineti un orez alb, lasati sa clocoteasca usor, stingeti focul, adaugati bucatica de unt, amestecati usor sa se topeasca untul si acoperiti cu un capac pana la servire. Orezul va fi cremos si gustos.
Intre timp incingeti gratarul (am folosit tigaia tip grill, nu gratarul grill pentru aragaz), adaugati pulpele de pui batute, sarate si piperate, le prajiti pe ambele parti, apoi le serviti cu orez peste care presarati putin patrunjel verde tocat si piper macinat. Este tare bun cu o salata de castraveti proaspeti.
O reteta recomandata de blogul dulcesarat.blogspot.ro
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
| |