Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru chiftelute de dovlecei:
    4-5 dovlecei mijlocii 1 ou 2 linguri faina un morcov mare verdeata tocata, mie imi place patrunjelul sare,piper 3 catei de usturoi ulei/untura pentru prajit

Mod de preparare chiftelute de dovlecei:

Se curata dovleceii de coaja, se taie pe jumatate si se scot semintele, apoi se dau pe razatoarea cu ochiuri mici, alaturi de morcovul curatat si spalat. Dovleceii rasi se scurg foarte bine de zeama.
Se sparge oul peste legumele rase, se adauga si celelalte ingrediente( usturoiul se trece prin presa sau se rade) si se framanta putin compozitia.

Se prajesc chiftelele intr-o tigaie cu ulei incins, se formeaza cu ajutorul unei linguri, adica se ia compozitie intr-o lingura obisnuita de supa si se toarna compozitia pur si simplu in tigaie.
Se prajesc la foc mediu si pe o parte si pe alta.
Pofta mare!

O reteta recomandata de blogul poetagurmanda.blogspot.ro