Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ardei iuti murati:

    450 de grame de ardei iuti 450 de grame de morcovi 150 de grame de ceapa alba o lingura cu varf de sare de mare 5-7 catei de usturoi 1/3 cana ulei de sofranel sau de porumb 2/3 cana otet alb 2/3 cana otet de orez 1/3 cana apa 2-3 cuisoare 5 frunze de dafin 1/3 lingurita zahar brun 1/3 lingurita boabe de piper 1/3 lingurita chimen 2/3 lingurita cimbru uscat 2/3 lingurita oregano uscat

Mod de preparare ardei iuti murati:

Spalati ardeii si ii taiati in jumatate, indepartati nervurile si semințtle si ii puneti intr-un vas larg. Spalati morcovii, ii curatati si ii taiati felii, dupa care ii adaugati in vas, peste ardei. Curatati, spalati si taiati ceapa fasii, o puneti tot in vas. Deasupra legumelor puneti sarea, le amestecati pe toate bine si le lasati sa se odihneasca timp de o ora.
Puneti in blender otetul, apa, piperul, toate condimentele si zaharul brun si amestecati bine, pana obtineti o compozitie omogena.
Puneti intr-o cratita uleiul si il incingeti, apoi adaugati legumele scurse de sucul pe care l-au lasat. Le caliti timp de 6-8 minute, amestecand din cand in cand, pana se inmoaie. Puneti usturoiul si mai lasati pe foc 2 minute, dupa care turnati in cratita sucul lasat de legume si compozitia cu otet. Mai tineti cratita pe foc timp de 5 minute, opriti focul si lasati sa se raceasca.
Se pastreaza la frigider, in borcane din sticla, timp de mai multe luni. Dar asteptati cel putin o zi inainte de a desface borcanul.


Bon apetito!

O reteta recomandata de blogul bucatareli.blogspot.ro

 

Ai o reteta inedita? Click aici pentru a o face cunoscuta!