Timp de preparare: 2 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru dulceata de piersici:
    Ingrediente: 3 kg de piersici coapte dar tari (fara samburi) 2 kg de zahar zeama de lamaie (optional)

Mod de preparare dulceata de piersici:

Piersicile tari si coapte le-am taiat in doua si le-am scos samburii. In 3-4 minute le-am feliat la robot.
Intr-o cratita de inox am turnat zaharul si piersicile si am dat la foc mic . Am avut impresia ca fac dulceata de trandafiri din cauza feliilor subtiri, ca niste petale.
Cu o lingura de lemn, alegeti una mai mica sau mai mare, am amestecat usor pana ce zaharul a inceput sa se topeasca. Cand se formeaza spuma, o adunam cu spumiera.
Dulceata va fi gata in momentul in care fructele isi schimba culoarea si plutesc deasupra.
O turnam fierbinte in borcane, le inchidem bine ,asezam borcanele cu gura in jos si le invelim cu o patura pana a doua zi.

Delicioasa, pe cuvant !

Pe blog http://calatorii-culinare-adina.blogspot.ro gasiti mai multe imagini sugestive !

 
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1) Ai o reteta inedita? Click aici pentru a o face cunoscuta!