Gustul mancarii de la cuptor, de cele mai multe ori, este dat de timpul necesar pentru a putea scoate in esenta aromele perfecte. Stratificarea acestui fel de mancare duce la o intrepatrundere a gusturilor, iar acest lucru este absolut delicios.
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru ceafa de porc cu cartofi in sos de iaurt:
ceafa de porc- 500 gr.
| cartofi -1,5 kg
| ceapa – 3. buc. potrivite
Sos de iaurt:
iaurt- 200 ml
| bullion / suc de rosii – 2 linguri
| apa- 100 ml
| cimbru- o lingura
| sare si piper dupa gust
Mod de preparare ceafa de porc cu cartofi in sos de iaurt:
1. Pentru inceput taiem ceafa de porc in fileuri, asemenea celor pentru gratar. Ar trebui sa fie aproximatix 6 bucati. Le condimentam cu sare si piper.
2. Intr-un vas yena, asezam cartofii taiati cuburi destul de mari. Carnea se aseaza in asa fel incat sa fie acoperiti toti cartofii, iar la final punem ultimul strat de ceapa taiata rondele.
3. Ulterior facem si sosul. Intr-un vas punem: iaurtul, bulionul sau sucul de rosii, legatura de marar tocata marunt, o lingura cimbru, sare si piper dupa gust.
4. Preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius si vasul acoperit cu un capac il punem la cuptor pentru aproximativ o ora. Dupa ca incepe sa fiarba mai lasam inca 15 minute, apoi micsoram focul pana la 160 de grade si scoatem capacul. Si astfel mai prelungim gatitul mancarii inca pentru o ora.
5. Dupa timpul scurs, se verifica daca cartofii sunt gata, iar carnea se poate intoarce pe cealalta parte pentru a se rumeni. Alaturi de o bucata de ceafa se aseaza cateva linguri de cartofi si putin sos. Va urez pofta mare!
Aceasta reteta v-a fost oferita de blogul http culinare.tv
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
| |