Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru placinta cu branza dulce si mirodenii: Pentru aluatul de cozonac:
    1 kg de faina 550 sau 000 3 oua intregi 1 lingurita sare 100 gr zahar coaja de la o lamaie si o portocala razuite 100 gr drojdie 3 linguri de zahar 3 linguri de faina (suplimentar fata de kg de mai sus) 2 linguri untura de porc sau 4 linguri margarina 2 linguri de otet (preferabil de mere)
Pentru umplutura:
    200 gr stafide inmuiate in 100 ml de rom 100 gr nuci taiate marunt 100 gr migdale taiate marunt 2 oua 600 gr branza dulce de vaca 200 gr zahar zeama de la 1 portocala coaja rasa de la 2 limette 1 varf de cutit de nucsoara 3-4 cuisoare zdrobite
Mod de preparare placinta cu branza dulce si mirodenii:

Aluatul:
1. 100 gr de drojdie, 3 linguri de zahar, 3-4 linguri de faina se amesteca cu putina apa calduta; plamadeala se pune la loc cald, acoperita sa dospeasca;
2. intre timp, amesteci kilogramul de faina cu cele 3 oua intregi, sarea si 100 de zahar si cu coaja de la 1 lamaie si 1 portocala razuite in aluat;
3. amesteca cele 2 linguri de untura sau margarina cu otetul pana cand obtii o pasta cremoasa si destul de fluida;
4. pune compozitia de aluat pe masa, fa o gropita in mijloc si pune putin lapte caldut in care vei turna plamadeala apoi incepe sa framanti bine pana cand incorporezi toata faina si adaugi lapte caldut pana cand obtii o coca potrivit de moale; continua sa framanti pana cand apar basici in aluat si coca se desprinde de mana; lasa la dospit nu mai mult de 45 de minute;
5. dupa ce a dospit, adaugi usor pasta de grasime cu otet si fara a framanta o incorporezi amestecand-o cu aluatul prin rasturnare; dupa ce ai incorporat compozitia de grasime cu otet mai "rastorni" aluatul pana cand din nou se desprinde de mana si mai lasi la dospit 30 de minute;

Umplutura:
1. amesteci branza de vaca cu toate mirodeniile si zaharul, iar la final adaugi galbenusurile de la cele 2 oua;
2. bati spuma albusurile cu un praf de sare si le incorporezi in compozitia de branza;

Cum cladesti prajitura?
1. lucrezi aluatul exclusiv cu mana unsa cu ulei; intinzi o foaie de aluat in tava tapetata cu hartie de copt si il intepi usor cu o furculita din loc in loc;
2. pui toata compozitia de branza de vaci;
3. acoperi cu alta foaie de aluat si intepi si aceasta foaie cu furculita;

Cum servesti?
1. cu iaurt rece, sau cu o cana de lapte proaspat, dar rece;
2. mai ales cu topping de cirese (din pacate la mine s-a epuizat deja bunatatea; ma pregatesc sa prepar runda a doua).

O reteta propusa de blogul Lumea Culinara