Si nu orice fel de sticla, ci sticla de bere! O varianta simpla de facut puiul pentru cine nu are grill la cuptor, sau nu vrea sa-l foloseasca
Un sfat: luati o sticla cat mai scurta de bere si eventual verificati daca e suficient de inalt cuptorul ca sa incapa puiul pe sticla cu gratarul pus la cel mai jos nivel.
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru pui pe sticla:
1 pui grill
| 1 sticla bere
| 1 lingurita boia
| 1 lingurita piper
| 2 - 3 catei usturoi
| 1 lingurita oregano
| sare
| cateva picaturi ulei
Mod de preparare pui pe sticla:
Am spalat puiul, am pisat usturoiul si l-am amestecat cu toate condimentele si cateva picaturi de ulei.
Cu aceasta pasta, ungem puiul pe toate partile, pe cat posibil si pe sub pielita. Cel mai bine e sa-l lasati asa cateva ore, pentru ca sa ia din aroma condimentelor.
Acum urmeaza montarea: infigem puiul pe sticla de bere, plina cam 3 sferturi. Asezam sticla intr-o tava in care am pus vreo 2 - 3 cani de apa. Dam la cuptor pentru aproximativ o ora la 180 - 200 de grade. De 2 - 3 ori in timpul coacerii, scoatem tava si stropim puiul cu sosul din tava, ca sa nu se usuce.
Cand s-a rumenit frumos, verificam daca e patruns, noi l-am intepat in inima si ne-am bucurat ca era gata :)
Servim cu salata, ca doar e vara. Caloriile sunt cunoscute deja pentru carnea de pui, asa ca nu are rost sa le mai mentionez.
O reteta propusa de Bucataria Furnicutilor.
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|