Un sfat: luati o sticla cat mai scurta de bere si eventual verificati daca e suficient de inalt cuptorul ca sa incapa puiul pe sticla cu gratarul pus la cel mai jos nivel.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pui pe sticla:
    1 pui grill 1 sticla bere 1 lingurita boia 1 lingurita piper 2 - 3 catei usturoi 1 lingurita oregano sare cateva picaturi ulei
Mod de preparare pui pe sticla:

Am spalat puiul, am pisat usturoiul si l-am amestecat cu toate condimentele si cateva picaturi de ulei.
Cu aceasta pasta, ungem puiul pe toate partile, pe cat posibil si pe sub pielita. Cel mai bine e sa-l lasati asa cateva ore, pentru ca sa ia din aroma condimentelor.
Acum urmeaza montarea: infigem puiul pe sticla de bere, plina cam 3 sferturi. Asezam sticla intr-o tava in care am pus vreo 2 - 3 cani de apa. Dam la cuptor pentru aproximativ o ora la 180 - 200 de grade. De 2 - 3 ori in timpul coacerii, scoatem tava si stropim puiul cu sosul din tava, ca sa nu se usuce.

Cand s-a rumenit frumos, verificam daca e patruns, noi l-am intepat in inima si ne-am bucurat ca era gata :)
Servim cu salata, ca doar e vara. Caloriile sunt cunoscute deja pentru carnea de pui, asa ca nu are rost sa le mai mentionez.

O reteta propusa de Bucataria Furnicutilor.