O mancare consistenta si foarte gustoasa.
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru rosii umplute:
500 g carne tocata amestec (vita cu porc)
| 5-6 rosii de marime medie
| 2 cepe mari
| 2 felii de paine, o mana de orez
| sare
| piper
| condimente
| verdeata
| ulei pt prajit ceapa
| sunca afumata (optional)
Mod de preparare rosii umplute:
Ceapa se curata si se taie marunt, apoi se pun la calit in ulei, pana cand devine translucida. Orezul se spala si se lasa in apa calduta la inmuiat, painea se pune in lapte sau in apa la inmuiat. Se pregatesc sarea, piperul si alte condimente: eu am folosit condimente pt sarmale si putin cimbru.Rosiile se spala, se taie capacelele si se scobesc de miez.
Tocatura se amesteca bine cu toate aceste ingrediente apoi se umplu rosiile cu ea.
Intr-o oala (de tuci) se pune miezul rosiilor mai intai, ca un strat pe fundul vasului, cu putina sunca afumata, daca aveti,apoi se aseaza rosiile umplute. Daca doriti, capacelele taiate le puteti pune inapoi pe rosii, pentru aspect. Se adauga maxim un pahar de apa (200 ml) si se lasa la fiert inabusit cca 2-3 ore pe foc mic, sau se dau la cuptor.
Cand zeama este scazuta si carnea este foarte moale, sau atunci cand mirosul condimentelor puse umple deodata bucataria, mancarea e gata.
Se serveste cu mamaliguta calda, cui ii place, si cu smantana proaspata deasupra.
O reteta propusa de blogul caietul-cu-retete.
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|