Daca tot a inceput sezonul dulceturilor am onoara a va prezenta aceasta minunata reteta de Dulceata de nuci. Ce poti zice despre acest deliciu, decat ca este fenomenala si este preferata mea.
Dificultate: redusa
Pentru aceasta reteta de Dulceata de nuci veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
nuci verzi – 1kg,
| zahar – 1 kg,
| scortisoara- un varf de cutit,
| lamaie- 1 buc,
| apa- 400 ml,
| zahar vanilat – 2 plicuri.
Din aceste ingrediente vor iesi 3 borcane de dulceata de nuci a cate 200 ml fiecare.
Timpul necesar pentru pregatirea acestei retete de dulceata de nuci:
de stat in apa rece – 24 – 48 ore,
| fierbere – 2-3 ore.
Modul de preparare al retetei de Dulceata de nuci:
Pentru inceput de inarmam cu un cutit mic si bine ascutit si curatam cu multa rabdare fiecare nuca in parte. Intr-o oala incapatoare punem nucile decojite si le acoperim cu apa, iar la final punem si o farfurie deasupra lor, pentru a nu-si schimba culoare. Putem adauga putina sare de lamaie pentru o mai buna reusita.Lasam la frigider nucile pentru 24- 48 ore. In acest timp se schimba apa de 2- 3 ori.Cojile pot fi pastrate pentru a pregati un lichior de nuci, care sper sa iasa delicios.
A doua zi, din zahar, lamaie, apa, scortisoara, zahar vanilat pregatim siropul. Le punem toate intr-o oala si o asezam pe un foc potrivit. In momentul cand incepe sa fiarba, punem si nucile scoase de la frigider si trecute printr-un jet de apa. Se lasa la fiert pentru 2-3 ore, in functie de focul ce il alegeti. Noi am ales unul potrivit. Intre timp spumam dulceata pentru a iesi limpede.
In acest timp spalam bine borcanele si le punem in cuptorul preincalzit pentru cateva minute, necesare pentru a se steriliza.
In momentul cand siropul se leaga, este foarte consistent, asezam dulceata de nuci in borcane, inchidem ermetic cu capacul si intoarcem borcanul cu capacul in jos acoperite cu o patura pentru 24 de ore. Ulterior se aseaza intr-un loc racoros pentru depozitare si se asteapta iarna icon razz Dulceata de nuci
Va uram pofta mare la iarna cand veti deschide un borcanel din aceasta minunata dulceata de nuci!
Pe blogul culinare.tv veti descoperi si alte retete minunate.
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
| |