Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru musaca de post:
    0.5kg cartofi 0.5 kg ciuperci(ghebe) sos de rosii 1 vanata 1 cub margarina 2 cepe,sare piper 1 buc, cascaval de post sau br. tofu 1 cana sos alb

Mod de preparare musaca de post:

Fierbem cartofii, apoi taiatii felii. Apoi caliti ciupercile sau ghebele cu ceapa,sare si piper.
Daca nu aveti felii de vinete in congelator, cumparati o vanata, feliati-o, presarati cu sare, lasati 20 min. apoi opariti in apa fierbinte , timp de 5 min.


Acum asamblam:

-ungeti un vas yena cu margarina

-apoi asezati un strat de cartofi felii

-urmeaza un strat de ghebe calite cu ceapa, iar deasupra sos de rosii

-puneti feliile de vinete

-faceti sosul alb din: apa, faina si un pic de delikat, putin piper

-turnati deasupra, apoi radeti cascaval

-dati la cuptor vreme de 30-40 min la foc mic.

Serviti cald, alaturi de muraturi.

Aceasta reteta v-a fost oferita de blogul culinare cu fete istete.