Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru musaca de post:Mod de preparare musaca de post:
Fierbem cartofii, apoi taiatii felii. Apoi caliti ciupercile sau ghebele cu ceapa,sare si piper.
Daca nu aveti felii de vinete in congelator, cumparati o vanata, feliati-o, presarati cu sare, lasati 20 min. apoi opariti in apa fierbinte , timp de 5 min.
Acum asamblam:
-ungeti un vas yena cu margarina
-apoi asezati un strat de cartofi felii
-urmeaza un strat de ghebe calite cu ceapa, iar deasupra sos de rosii
-puneti feliile de vinete
-faceti sosul alb din: apa, faina si un pic de delikat, putin piper
-turnati deasupra, apoi radeti cascaval
-dati la cuptor vreme de 30-40 min la foc mic.
Serviti cald, alaturi de muraturi.
Aceasta reteta v-a fost oferita de blogul culinare cu fete istete.