Mancarea de gulii este o descoperire delicioasa, vedeti in acest articol cum se prepara mancarea de gulii, ce ingrediente aveti nevoie si dupa cum v-am obisnuit… toate presarate cu dragoste!
Fiind nevoiti sa renuntam la unele alimente precum painea, cartofii, fainoase in general, am incercat sa gasim substituienti ai acestora. Asa am descoperit guliile, ce sunt cu adevarat delicioase, dar cel mai important e ca sunt satioase si pline de vitamine. Regleaza nivelul zaharului din sange, deci sunt benefice persoanelor bolnave de diabet zaharat, ajuta la cresterea imunitatii, siropul de gulii este bun in tratarea tusei, dar si multe alte minunatii ce poate face aceste legume. Deci ne-am inarmat cu o punga de gulii, iar eu am primit misiunea de a le pregati cumva, incat Yannis sa nu isi dea seama ca e de fapt o mancare noua, iar iar intr-un final sa ii convina. Asa ca m-am inarmat cu rabdare si am cautat retete. Concluziile au fost urmtatoarele: fie o mananci verde in salate, sau o fierbi si o prepari cu un sos. Am ales cea de-a doua reteta si uitati ce a iesit!
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru mancare de gulli in sos:
gulii – 3 buc
| morcovi- 2 buc
| ceapa – 2 buc
| smantana pentru gatit (lichida)- 150 ml
| faina – 3 linguri
| pantrunjel – o legatura
| cimbru – 1/2 lingurita
| sare si piper dupa gust
Timpul de preparare: 1,5 ore.
Modul de preparare a retetei de Mancare de gulii:
1. Pentru inceput, curatam guliile de coaja, dar si morcovii. Le trecem pe toate prin razatoare. Intr-o cratita punem legumele date prin razatoare la fiert cu apa cat le cuprinde. Lasam la fiert la un foc potrivit pentru o ora.
2. Odata expirat timpul, curatam ceapa si o calim putin. O adaugam impreuna cu legumele si mai lasam sa fiarba inca 5 min. Reducem flacara la minim si punem in ploaie faina, mestecand continuu. Adaugam si cimbrul.
3. Smantana o turnam si mestecam in continuu pana devina o pasta. Lasam totul sa fiarba inca doua minuta, pana se ingroasa sosul, iar la final adaugam si verdeata tocata marunt. Potrivim de sare si piper si inchidem aragazul.
4. Mancarea de gulii va avea un usor gust de varza, ori conopida, toate facand parte din aceasi familie. Este potrivit drept garnitura la diferite fripturi, de preferat aceasta sa fie din carne slaba, pui sau curcan, iepure.
O reteta oferita de blogul culinare.tv
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|