2 / 4

Pogacele cu afine

Pogacelele se fac din aluatul de paine. Puteti sa faceti fie placinte pe care sa le serviti cu unt (topit), sa le umpleti cu branza si diverse verdeturi sau cu cascaval, fie sa faceti mici placintele cu fructe.
Fiind sezonul afinelor, eu am apelat la ele (din nou!) pentru a da o savoare in plus traditionalelor pogacele.

Aluat de paine:

  • 250 ml apa minerala
  • 1 lg ulei (aici puteti improviza - eu am folosit un pic de ulei de masline si un pic de ulei de canepa)
  • 1/2 lgt zahar
  • 1/2 lgt sare
  • 400 g faina (maxim de 650)
  • drojdie uscata
  • seminte (intregi sau macinate - eu am folosit de in si de susan)

Si ce sa zic mai departe? Chestii obisnuite: se framanta pana simti ca-ti pica bratele (se zice ca doar atunci aluatul este gata) si adaugi faina sau apa in functie de densitatea aluatului - influentat mult si de calitatea fainii.

Apoi asezi aluatul la loc caldut si ferit de aer rece/curent. Adica invelit bine, ca un bebelus.

Il lasi sa creasca si apoi il asezi la cuptor....si il scoti cam in momentul in care aroma de paine calda te-a scos din minti.

O reteta recomandata de blogul http://amainbucatarie.blogspot.ro/

 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri