Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru mousse de banane cu caramel:
    100 g zahar brun 50 g unt 550 ml. de smantana grasa,rece (Dorna) 4 banane mari coapte,racite in congelator timp de 2 ore,si inca o banana pentru decor zeama de la o lamaie ciocolata neagra,pentru razuit


Mod de preparare mousse de banane cu caramel:

Pune zaharul brun,untul si 150 ml din smantana intr-o cratita, la foc mediu si amesteca mereu pana ce zaharul se dizolva si untul se topeste.
Lasa compozitia sa clocoteasca un minut sau doua, amestecand mereu, apoi ia cratita de pe foc si lasa sosul sa se raceasca.
Caramelul rezultat este deliciu!
Toarna restul de smantana intr-un blender cu zeama de lamaie. Amesteca pana ce compozitia se omogenizeaza, se ingroasa si devine cremoasa.
Toarna putin sos de jur imprejurul a 3 castronele, farfurii de sticla si, pentru efect, manjeste-l putin putin din loc in loc. Imparte mousse-ul de banane pe farfurii si toarna deasupra mult caramel. Foloseste o lingurita ca sa dai o forma valurita caramelului in mousse si lasa la rece pana servesti.
Chiar inainte de a servi, curata si taie banaan pastrata. Pune bucati de banana peste mousse si rade deasupra putina ciocolata neagra.


http://calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/


Pofta buna !


O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)