E vara! Sa povestim si sa mancam inghetata

Inghetata de zmeura pe bat ( Popsicles )

Inghetata de zmeura pe bat ( Popsicles )

1 / 4

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru inghetata de zmeura pe bat: 

  • 1 kg zmeura
  • 4-5 linguri miere de albine de salcam

Mod de preparare inghetata de zmeura pe bat:

Punem zmeura impreuna cu mierea de albine in vasul blenderului. Mixam pana obtinem un sos. Turnam compozitia obtinuta in formele de inghetata. Punem capacele si dam la congelator peste noapte.

Inainte de servire introducem formele in apa calda ca sa poata iesi inghetata mai usor.

Aceasta reteta fost recomandata de blogul www.caietulcuretete.com/

Parfait de sampanie cu pepene galben si lavanda

Parfait de sampanie cu pepene galben si lavanda

2 / 4

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru parfait de sampanie cu pepene galben si lavanda:

  • 150 ml sampanie Prosecco
  • 1 jumatate pepene galben (mic)
  • 2 oua de casa
  • 30 gr. zahar brun
  • o jumatate de lingurita lavanda

Mod de preparare parfait de sampanie cu pepene galben si lavanda

Taiati un pepene galben in doua, iar o jumatate o curatati de coaja si o taiati cubulete. Lasati deoparte pana pe mai tarziu. Intr-un bol de mixer, amestecati cele doua oua, marind viteza progresiv. Asezati apoi zaharul si sampania intr-o craticioara si amestecati pana cand da in clocot. Cand incepe sa iasa bule la suprafata, se retrage de pe foc si se toarna foarte incet peste oua, avand grija sa luati surplus de pe marginea bolului cu o spatula de silicon si amestecati pana cand crema este complet incorporata. Compozitia cu sampanie fiind fierbinte, va provoca imediat cresterea in volum a amestecului.
Continuati sa bateti cu mixerul inca 2-3 minute, pana cand compozitia capata volum, iar culoarea va deveni galbuie. Lasati-o la racit (in apa rece sau pur si simplu lasati-o pentru cateva minute in chiuveta).

Intr-un blender, adaugati mai bine de jumatate din cubuletele de pepene galben si le “tocati” pana devin o pasta.

Adaugati pasta de pepene galben peste compozitia cu sampanie si mixati inca un minut.
Se toarna amestecul in pahare de servire sau intr-o cutie de plastic mai mare. Puneti deasupra lavanda. Se acopera si se pune la congelat aproximativ 2-3 ore. Cand se serveste, se adauga deasupra cubuletele de pepene, iar lavanda se indeparteaza, deoarece rolul ei este doar de a parfuma desertul.

O reteta recomandata de blogul bucatariacumirodenii.ro/

 

Tort cu inghetata de ciocolata si fructe de padure

Tort cu inghetata de ciocolata si fructe de padure

3 / 4

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tort cu inghetata de ciocolata si fructe de padure:

Pentru blat (diametru de 18 cm):

  • 2 oua
  • 75g unt
  • 100 g ciocolata neagra
  • 175g zahar
  • 65 ml lapte batut
  • 50 ml apa
  • 50 ml ulei vegetal
  • 180g faina
  • 30 g cacao
  • 1 lingurita extract vanilie
  • 1/2 lingurita praf copt
  • 1/3 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 praf sare


Incingeti cuptorul la 170 grade C. Pregatiti forma de tort pentru copt, ungeti-o cu unt, tapetati fundul formei cu hartie de copt si lasati-o deoparte. Puneti ciocolata neagra impreuna cu untul si puneti castronul pe bain marin pana ce toata ciocolata s-a topit. Amestecati energic si lasati deoparte.

Intr-un castron amestecati faina, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul si sarea, lasati deoparte. Intr-un alt castron amestecati ouale impreuna cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul si compozitia devine alba. Turnati treptat laptele batut, apa, uleiul vegetal, si extractul de vanilie.
Peste compozitia formata turnati ciocolata topita, dupa care incorporati mixul de faina si cacao, amestecand usor cu telul. Turnati compozitia in forma de copt pregatita, si dati la cuptorul incins pentru 45 de minute.

 

Faceti testul cu scobitoarea. Daca pe scobitoare raman faramite de blat si ciocolata, atunci blatul este gata. Daca pe scobitoare observati urme de ciocolata vascoasa, atunci mai lasati la cuptor.

Scoateti blatul din cuptor si lasati-l sa se raceasca COMPLET in forma de copt! Daca scoateti blatul din forma cat inca este cald, riscati sa se rupa! Blatul meu a facut o usoara calota. Daca patiti si voi la fel, taiati calota astfel incat sa obtineti un blat de 3 cm intalime.

 

Intre timp pregatiti inghetata:

  • 150 ml apa
  • 50 g cacao
  • 100 g zahar
  • 150 ciocolata neagra
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingurita extract vanilie

Intr-un castron pe care l-ati pus pe bain marin turnati apa si zaharul si lasati zaharul sa se topeasca complet. Puneti cacaoa intr-o sita si cerneti-o deasupra amestecului de zahar si apa, amestecand incontinuu sa nu se faca cocoloase. Lasati compozitia pe bain marin pentru 5 minute sa fiarba usor. Luati vasul de pe bain marin si puneti ciocolata rupta bucati, amestecati energic pentru a obtine o compozitie lichida. Lasati sa se raceasca complet, dupa care mai dati compozitia la frigider pentru 30 de minute.

 Bateti smantana pentru frisca pana obtineti o compozitie pufoasa, dupa care o amestecati cu crema de ciocolata din frigider.

 Pe platoul de servit montati inelul formei in care ati copt blatul, asezati blatul in forma, iar peste blat turnati compozitia de ciocolata. Dati platoul cu tortul format la congelator pentru 4 ore, sau cel mai bine, il lasati peste noapte.

 Scoateti tortul din congelator, lasati-l 10 minute la temperatura camerei, treceti usor cutitul printre tort si forma de tort dupa care scoateti inelul formei.

Dati tortul din nou la congelator pentru cel putin 30 de minute. Intr-o punguta, puneti 50 g ciocolata taiata bucati, puneti pe foc un ibric cu apa. Cand apa incepe sa fiarba, stingeti focul si cu grija "scufundati" pentru cateva secund punguta in apa astfel incat sa topiti toata ciocolata. Strangeti toata ciocolata intr-un colt al pungutei, taiati putin punguta la un colt.

Scoateti tortul de la congelator si imediat trasati linii peste tort.

Pentru ca tortul este inghetat, iar ciocolata calda, veti observa ca ciocolata se va intari instantaneu! Repede, repejor asezati fructele de padure si frunzulitele de menta peste grilajul de ciocolata. Dati din nou la congelator si pastrati asa pana la servire.

Inainte de a servi, lasati tortul la temperatura camerei pentru 10-15 minute.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro/

Gelato D\'Amore

Gelato D'Amore

4 / 4

Daca toate retetele de mai sus te-au facut sa te indragostesti de inghetata si nu mai rezista, iata o alternativa "cinstita si gustoasa ca odinioara". Gelato! Gelato D'Amore, un gelato natural artizanal, facut cu lapte, smantana, iaurt, oua de ferma, zahar din struguri, cele mai bune ingrediente posibile si fara bazaconii.

Este delicioasa, aromata, trezeste simturi delicate in tine...este perfecta!

In caz de pofta nestapanita de inghetata, alege Gelato D'Amore!

Inghetata de zmeura pe bat ( Popsicles )
Parfait de sampanie cu pepene galben si lavanda
Tort cu inghetata de ciocolata si fructe de padure
Gelato D\'Amore

Rezumat

Inghetata este simbolul iconic de necontestat al verii si pe bun motiv. Vine intotdeauna sa ne salveze de la epuizare, suficient de rece intr-o zi torida si raspunde apelului nostru de "pofta de ceva dulce". Este nevoie de foarte putina munca de convingere pentru a ajunge la magazinul cu inghetata sau a prepara una. Singura problema va fi sa alegem aroma. Am trecut in revista cele mai bune dintre cele mai bune tipuri de inghetata, pentru a-ti face vara mai racoritoare!

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri