2 / 5

Parfait de sampanie cu pepene galben si lavanda

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru parfait de sampanie cu pepene galben si lavanda:

  • 150 ml sampanie Prosecco
  • 1 jumatate pepene galben (mic)
  • 2 oua de casa
  • 30 gr. zahar brun
  • o jumatate de lingurita lavanda

Mod de preparare parfait de sampanie cu pepene galben si lavanda

Taiati un pepene galben in doua, iar o jumatate o curatati de coaja si o taiati cubulete. Lasati deoparte pana pe mai tarziu. Intr-un bol de mixer, amestecati cele doua oua, marind viteza progresiv. Asezati apoi zaharul si sampania intr-o craticioara si amestecati pana cand da in clocot. Cand incepe sa iasa bule la suprafata, se retrage de pe foc si se toarna foarte incet peste oua, avand grija sa luati surplus de pe marginea bolului cu o spatula de silicon si amestecati pana cand crema este complet incorporata. Compozitia cu sampanie fiind fierbinte, va provoca imediat cresterea in volum a amestecului.
Continuati sa bateti cu mixerul inca 2-3 minute, pana cand compozitia capata volum, iar culoarea va deveni galbuie. Lasati-o la racit (in apa rece sau pur si simplu lasati-o pentru cateva minute in chiuveta).

Intr-un blender, adaugati mai bine de jumatate din cubuletele de pepene galben si le “tocati” pana devin o pasta.

Adaugati pasta de pepene galben peste compozitia cu sampanie si mixati inca un minut.
Se toarna amestecul in pahare de servire sau intr-o cutie de plastic mai mare. Puneti deasupra lavanda. Se acopera si se pune la congelat aproximativ 2-3 ore. Cand se serveste, se adauga deasupra cubuletele de pepene, iar lavanda se indeparteaza, deoarece rolul ei este doar de a parfuma desertul.

O reteta recomandata de blogul bucatariacumirodenii.ro/

 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri