Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru inghetata cu ghimbir si portocala:Feliile de ghimbir se acopera cu apa si se fierb timp de 10 minute. Se scurge apa si se arunca. Peste ghimbir se adauga jumatate din cantitatea de lapte si se paseaza cu blenderul, timp de 1-2 minute, pana se uniformizeaza.
Se adauga restul de lapte, frisca lichida, mierea (dupa gust) si sarea. Se pun pe foc si se lasa sa dea un clocot.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se obtine o crema albicioasa. Peste ea se toarna amestecul de lapte, in stare fierbinte, putin cate putin si amestecand continuu. Compozitia se strecoara si se pune la fiert, timp de 8-10 minute, cat sa se ingroase putin. Nu se fierbe mai mult timp, pentru a nu se coagula galbenusurile. In timpul fierberii, se amesteca constant cu o lingura de lemn.
In crema racita, se incorporeaza sucul de portocala. Se toarna apoi totul intr-o caserola si se introduce la congelator. Dupa 30 minute se scoate si se amesteca cu o furculita pentru a evita formarea acelor de gheata, repetand procedeul de trei ori.
Dupa 3 ore, inghetata cu ghimbir si portocala este numai buna de servit.
Pofta buna si o zi racoroasa!
O reteta propusa de blogul truedelights.