Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru salata de rosii in paine:
Rosiile se spala, se taie felii, se pun intr-un bol si se boteaza cu un dressing facut din 4 linguri de ulei de masline extravirgin si 2 linguri de otet balsamic + sare si piper proaspat macinat. Peste ele se arunca frunze de busuioc rupte si apoi se uita de ele putin, ca sa aiba timp sa-si lase sucul delicios.
Intre timp, se ia una-bucata paine rotunda (din aia cu coaja crocanta, pe care abia te abtii sa n-o mananci in drumul spre casa - eu una recunosc ca rareori resesc sa ma abtin ) si i se taie un capacel in partea de sus.
Se scobeste miezul cat sa ramai cu un castrun din coaja de paine, numai bun de servit salata.
Miezul nu se arunca (d'oh), ci se rupe in bucatele mici, se preasra cu sare si piper si cativa stropi de ulei de masline + un catel de usturoi tocat marunt de tot, si se rumeneste la cuptor pana devine crocant si auriu (3-4 minute, adica).
Tot ce mai ramane de facut e sa amesteci rosiile cu miezul crocant si sa umpli painea cu amestecul asta. Ca sa devina totul gustos si suculent, cel mai bine e sa te abtii macar o ora si sa lasi painea-salata sa se odihneasca la frigider, ca sa se scurga toate sucurile minunate in coaja de paine si sa devina perfecta!
O reteta recomandata de blogul www.leblogpiquant.com/