2 / 4

Salata de rosii, quinoa si sfecla

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru salata de rosii, quinoa si sfecla:

  • un bulb de usturoi intreg;
  • o sfecla mare, spalata si taiata in cuburi (8 buc) sau taiata felii subtiri;
  • 4 linguri de ulei de masline;
  • o crenguta de rosii cherry;
  • 65 grame quinoa;
  • un praf sare roz de Himalaya;
  • 50 grame salata verde sau baby spanac; 
  • 50 grame branza feta sau branza de capra;

Optional: o ceapa rosie mare, 1 lingurita boia de ardei.

Mod de preparare salata de rosii, quinoa si sfecla:

Pentru dressing sunt necesare: 4 linguri de ulei de masline, 2 linguri de otet de mere, un pumn de coriandru proaspat (sau patrunjel), 1 lingura sirop de agave.
Mod de pregatire:
1. Incalziti cuptorul la 175 de grade si pregatiti o tava cu hartie de copt (am folosit tava cuptorului).
2. Retezati capatul mai lat al usturoiului si asezati-l in tava, impreuna cu sfecla si ceapa rosie taiate in opt cuburi. Eu am folosit o sfecla mai lunguiata pe care taiat-o felii subtiri si dupa coacere au capatat forma chipsurilor (as zice ca au fost mai delicioase asa).
3. Turnati deasupra 2 linguri de uleiul de masline si coaceti timp de 30 de minute, in cazul cubuletelor, iar pentru chipsuri este indeajuns doar 20 de minute de coacere. Adaugati in cuptor si rosiile cherry, inainte cu 7-8 minute.
4. Intre timp se pregateste quinoa. Daca aveti quinoa simpla, in forma ei naturala (neexpandata), aveti nevoie de fierbere: turnati quinoa in apa clocotita (in proportie de 1:2 quinoa-apa), se adauga boia de ardei sau rosii uscate, si se lasa la fiert pentru 20 de minute sau pana cand boabele se separa, dupa care se scurge de apa. Daca aveti quinoa expandata o folositi ca atare, fierberea nu mai este necesara (varianta folosita de mine).
5. Dupa ce s-au copt sfecla si ceapa, stoarceti miezul din usturoi, zdrobiti-l si amestecati-l cu quinoa gatita. Adaugati deasupra restul de ulei de masline si presarati putina sare. Eu am aruncat usturoiul copt direct in salata, asa cum s-a stors din bulb.
6. Pentru servire, pe o farfurie usor adanca, se aseaza primul strat de salata (sau baby spanac) si apoi quinoa. Urmeaza sfecla (si ceapa) fie cuburi, fie sub forma de chipsuri, se presara deasupra feta sau branza de capra (in cazul meu), apoi rosiile cherry si dressingul.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul bucatariacumirodenii.ro/

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri