Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru clatite cu finetti sau dulceata de caise:
    200 g faina alba cernuta 600 ml lapte 2 oua 1 fiola esenta rom coaja rasa de la o lamaie mica 2 linguri de untdelemn 1/2 lingurita sare
Mod de preparare clatite cu finetti sau dulceata de caise:

Se prepara aluatul: Intr-un bol de plastic de 1 litru, puneti ouale, untdelemnul, esenta de rom, coaja razuita de lamaie, sarea, 100 ml lapte si cu un tel sau mixerul amestecati bine. Adaugati faina cernuta, amestecati din nou bine pana cand compozitia nu mai are cocoloase, apoi treptat adaugati cantitatea de lapte si amestecati pana se obtine o compozitie fina, bine omogenizata. Incalziti tigaia, ungeti cu putin ulei si cu un polonic, turnati in tigaia incinsa din compozitia de clatite, coaceti fiecare clatita pe ambele parti. Clatitele obtinute le umpleti cu ce umplutura preferati. De data aceasta, clatitele mele au fost umplute cateva cu finetti si cateva cu dulceata de caise. Au fost delicioase.

O reteta oferita de blogul dulcesarat.blogspot.ro