Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pilaf cu rata:

 

    o pupla de rata - 200-300 gr usturoi - 3 catei ceapa - 1 buc morcov - 1 buc orez- o cana cimbru - 1 varf de cutit ulei - o lingura sare si piper dupa gust
Mod de preparare pilaf cu rata:


Pentru inceput curatam bine rata si o portionam. Luam o pulpa si o punem la calit cu o lingura de ulei si o lasam 2 min sub capac. In acest timp curatam ceapa si o tocam marunt. O punem in tigaie alaturi de rata. Morcovul il curatam si il taiem cubulete. Usturoiul se curata si se zdrobeste cu un cutit, apoi se toaca marunt, da o aroma mai puternica.
Punem morcovul si il lasam 1 minut, apoi adaugam si usturoiul.
Trecem orezul prin cateva ape.
In tigaie punem si orezul, dar si doua cani de apa calduta si lasam totul sa fiarba pentru 15 min, apoi daca mai este necesar adaugam inca putina apa. Punem si cimbrul pentru o aroma mai deosebita.
Verificam daca este fiert orezul si pilaful este gata!
 

O reteta oferita de blogul http://culinare.tv