Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru limba cu masline si ciuperci:
    8 buc.de limba de porc 500 g ciuperci champignon 3-400 g masline negre, mari 1/2 de telina 250 ml suc de rosii 1 ceapa foi de dafin sare piper boia de ardei dulce


Mod de preparare limba cu masline si ciuperci:

Spalam limba foarte bine si o punem la fiert in apa pentru cateva clocote, apoi aruncam apa si punem din nou la fiert in apa curata, cu sare si cuburi de telina. In timpul fierberii avem grija sa adunam spuma!
Cand este gata, scoatem bucatile de telina(pe care nu le folosim), limba si pastram supa limpede.
Limba o curatam, atat cat putem, de pielite si perisori, apoi o taiem in bucati groase de 2-3 cm.
In cratita in care preparam mancarea, incingem ulei si calim usor ceapa si ciupercile taiate in doua.
Adaugam foile de dafin, condimentele, maslinele, sucul de rosii si amestecam.
Punem si bucatile de limba, acoperim cu supa in care au fiert limba de porc si telina.
Lasam sa dea cateva clocote, la foc mic si apoi inchidem. Presaram patrunjel.
Daca dorim mai mult sos completam cu supa. Sosul poate fi ingrosat cu 1 lingura de amidon.
Optional putem adauga 2-3 catei de usturoi.
 


Este atat de buuuunaaaaa !:)
Reteta oferita de: http://calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/


Pofta mare !


O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)