Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru burgeri de vita:
Am luat 1,5 kg carne tocata de vitel si am amestecat-o cu 1 ceapa tocata marunt si calita cu un praf de sare intr-o lingura de ulei de masline pana devine sticloasa, 1 ou, 4 linguri de sos de soia, 4 linguri de lapte si piper proaspat macinat. Atat - keeping it simple ca sa aiba carnea ocazia sa cante si sa iasa in prin plan. Ea e vedeta aici :D
I-am format (au iesit 10 bugeri grosuti de vreo 2 cm), i-am uns cu putin ulei de masline si i-am bagat la frigider pana a doua zi cand urma sa sfaraie pe gratar. (asta ii ajuta sa devina fermi si sa nu se dezintegreze pe gratar).
In ziua cu pricina. au sfarait pe gratar vreo 8 minute pe fiecare parte (aici tre' sa fiti pe fata, ca in functie de cat e de fierbinte sau nu gratarul, timpul poate sa difere putin).
I-am servit pe chifle rumenite si ele putin pe gratar, cat sa fie putin crocante, putina maioneza, o frunza de salata, inele de ceapa, niste felii de castraveciori acri si ketchup picant.
O reteta recomandata de blogul www.leblogpiquant.com/