In carnetelul meu am doua retete intitulate prajitura noapte si zi. Una dintre ele am facut-o recent sub forma de chec, la care am adaugat, pentru un plus de savoare si de gust, cirese si bucatele de rahat.
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru chec noapte si zi:
6 oua
| un pachet de unt/margarina
| 150g zahar
| 200g faina
| coaja rasa de la o lamaie
| 2 linguri de cacao
| zahar vanilat
| un pliculet de drojdie
| o lingura de lapte
| 3-4 cubulete de rahat
| o mana de cirese fara samburi
Mod de preparare chec noapte si zi:
Un pachet de unt sau de margarina se freaca cu zaharul pana cand devine ca o crema.
Se adauga ouale intregi, pe rand, continuand mixatul pana cand se omogenizeaza crema. Drojdia se inmoaie in lapte apoi se incorporeaza in compozitie, iar la urma se pune faina, in ploaie, lasand 2 linguri deoparte.
Aici se imparte aluatul in doua jumatati care se pun in doua vase diferite.
Compozitia din primul vas se amesteca cu cele 2 linguri de cacao si cu ciresele. Compozitia din al doilea vas se amesteca cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si cele 2 linguri de faina pastrate. Dupa omogenizare se adauga rahatul taiat felii subtiri.
O tava de cozonac se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna alternativ cate un polonic din compozitia alba si unul din compozitia cu cacao pe mijlocul tavii pana la umplerea acesteia. Astfel checul iese cu model cand va fi taiat.
Se da la cuptorul preincazit, la foc potrivit timp de 30-40 de minute, se face testul cu scobitoarea si cand este gata se lasa sa se racoreasca in tava apoi se dezlipesc marginile si se rastoarna checul pe un fund din lemn unde se lasa pana la racirea completa.
Dupa aceea poate fi taiat in felii.
Aceasta retete v-a fost oferita de blogul Caietul cu retete.
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|