4 / 5

Macaroane cu crema de branza, mazare si morcovi

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru macaroane cu crema de branza, mazare si morcovi:

  • 300 gr. paste melcisiori
  • 200 gr. mazare boabe
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • branza proaspata de capra 
  • 1 lingura de parmezan
  • 1 lingura de unt si trei linguri ulei de masline
  • supa de legume – un litru zice in reteta, mie mi s-a parut mult, aveam congelata niste supa de pui (vreo 200 ml) si am pus-o pe aceea si a fost foarte bine. Oricum daca aveti nevoie de mai mult lichid, mai puteti adauga apa in cel mai rau caz. Nu e o problema. Oricum la final n-aveti nevoie decat foarte putina supa, ceva mai putina decat incape intr-o ceasca de expresso scurt, lichid de care avem nevoie pentru sosul final.
  • sare, piper

Mod de preparare macaroane cu crema de branza, mazare si morcovi:

Ce-am mai adaugat eu si nu scria in reteta: o lingura de pasta de ardei, nu strica si alte legume (ciuperci, rosii, broccoli etc. etc.), in functie de preferinte si sezon, totusi potriviti cantitatile sa fie cat de cat egala cantitatea de paste si legume.
Punem la fiert apa pentru macaroane, cand da in clocot, adaugam sarea si pastele melcisori.
Cat fierb macaroanele, tocam marunt ceapa, morcovii si le punem la calit intr-o craticioara in care am infierbantat, in prealabil, uleiul; n-am vrut sa le prajesc ci doar sa dau gustul, asa ca am apelat la un truc invatat de la soacra: am picurat si nitica (dor putina) apa in uleiul fierbinte. Asa legumele se vor cali, vor avea gust de prajit dar vor fi, de fapt, mai mult fierte. Punem sare, piper, adaugam si supa dupa care punem si mazarea. Le-am lasat sa fiarba impreuna pana au fost gata iar supa s-a cam evaporat, ramanand doar putina (totusi fiti cu ochii pe ele sa nu se arda).

Acum urmeaza partea finala: cand supa in care a fiert legumele e aproape evaporata (daca ati pus prea mult lichid dar legumele sunt fierte, scurgeti excesul de lichid pana ramane doar putina), am luat de pe foc craticioara si am razuit deasupra branza si/sau parmezanul, am repus pe foc si am inceput sa mestec cu nadejde si spor pana cand toata branza s-a topit intr-un fel de sos de branza elastic, nici prea gros nici prea subtire. Potrivim la gust cu sare, piper si niste verdeata presarata deasupra.
Culori vesele, mirosuri apetisante....

O reteta recomandata de blogul casutalaurei.blogspot.ro

 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri