Nu pot sa spun ca sunt o ciocoholica dar nici nu ma dezic de ea !
Weekendul trecut am intrat intr-o ciocolaterie si am simtit ca toate simturile mi-au explodat ispitandu-ma cu o gama variata de praline si trufe. Era o nebunie de arome,culori si forme la preturi ...nu foarte mici.
Timp de preparare: 2 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru tort de casa cu ciocolata:
Ingrediente pentru blat simplu:
6 oua
| 1 cana de zahar
| 1 cana cu varf de faina
| 10 linguri de lapte
| 1 praf de copt
Ingrediente pentru crema de ciocolata fina si aromata :
3 oua
| 1 pachet de margarina
| 100 ml. lapte
| 50 ml frisca lichida
| 200 g zahar
| 70 g ciocolata cu lapte
| 3 linguri de cacao
| 3 fiole cu esenta de rom
Mod de preparare tort de casa cu ciocolata:
Mod de preparare blat :
Faina o amestecam cu praful de copt. Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le batem spuma tare. Galbenusurile de mixam impreuna cu zaharul si laptele adaugat treptat pana cand compozitia capata aspect de crema. Faina amestecata cu praful de copt o adaugam incet -incet peste galbenusuri mixand intr-una. Cu o paleta sau lingura mare incorporam si albusurile; le amestecam usor ca si cum le-am da peste cap. Aluatul trebuie sa aiba un aspect aerat, pufos, de norisor.
Turnam compozitia intr-o tava cu diametrul de 26 cm, unsa cu unt si tapetata cu faina.
Lasam la cuptor, incins in prealabil ,la foc mediu 35-40 de minute si facem testul cu scobitoarea.
Daca este gata inchidem focul si lasam blatul in cuptor cu usa intredeschisa sa se obisnuiasca cu temperatura de afara.
Cand s-a racit complet se taie in 3 felii !
Mod de preparare crema:
Intr-o cratita amestecam ouale cu zaharul, laptele, frisca si cacaoa.Punem pe foc mic si adugam ciocolata bucatele si margarina. Amestecam bine cu un tel pana obtinem o compozitie densa si fina.
Cand s-a racorit punem si esenta de rom. Dam la frigider pentru cel putin 2 ore !!! Cand este bine racita, o scoatem din frigider si o amestecam cu mixerul pana la omogenizare.
Ingrediente pentru sirop din lapte caramelizat :
3/4 cana de zahar
| 2 cani cu lapte (500 ml )
Mod de preparare :
Caramelizam zaharul si turnam cu grija, laptele; lasam sa se topeasca zaharul si siropul sa capete o culoare aramie .
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
| | |