Timp de preparare: 2 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tort de casa cu ciocolata: Ingrediente pentru blat simplu:
    6 oua 1 cana de zahar 1 cana cu varf de faina 10 linguri de lapte 1 praf de copt
Ingrediente pentru crema de ciocolata fina si aromata :
    3 oua 1 pachet de margarina 100 ml. lapte 50 ml frisca lichida 200 g zahar 70 g ciocolata cu lapte 3 linguri de cacao 3 fiole cu esenta de rom


Mod de preparare tort de casa cu ciocolata:
 

Mod de preparare blat :

Faina o amestecam cu praful de copt. Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le batem spuma tare. Galbenusurile de mixam impreuna cu zaharul si laptele adaugat treptat pana cand compozitia capata aspect de crema. Faina amestecata cu praful de copt o adaugam incet -incet peste galbenusuri mixand intr-una. Cu o paleta sau lingura mare incorporam si albusurile; le amestecam usor ca si cum le-am da peste cap. Aluatul trebuie sa aiba un aspect aerat, pufos, de norisor.
Turnam compozitia intr-o tava cu diametrul de 26 cm, unsa cu unt si tapetata cu faina.
Lasam la cuptor, incins in prealabil ,la foc mediu 35-40 de minute si facem testul cu scobitoarea.
Daca este gata inchidem focul si lasam blatul in cuptor cu usa intredeschisa sa se obisnuiasca cu temperatura de afara.
Cand s-a racit complet se taie in 3 felii !

Mod de preparare crema:


Intr-o cratita amestecam ouale cu zaharul, laptele, frisca si cacaoa.Punem pe foc mic si adugam ciocolata bucatele si margarina. Amestecam bine cu un tel pana obtinem o compozitie densa si fina.
Cand s-a racorit punem si esenta de rom. Dam la frigider pentru cel putin 2 ore !!! Cand este bine racita, o scoatem din frigider si o amestecam cu mixerul pana la omogenizare.
 

Ingrediente pentru sirop din lapte caramelizat :
 

    3/4 cana de zahar 2 cani cu lapte (500 ml )



Mod de preparare :



Caramelizam zaharul si turnam cu grija, laptele; lasam sa se topeasca zaharul si siropul sa capete o culoare aramie .