Va propun o reteta de clatite pline de savoare din bucataria frantuzeasca a la Gordon Ramsay.
Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru 10 clatite:
100 g. faina alba
| 25 g.cacao
| 300 ml. lapte
| o lingura de zahar tos
| doua oua medii batute usor
| o lingura cu unt topit
| o lingurita cu esenta de vanilie
| 1/4 lingurita cu sare de mare fina
Topping de ciocolata :
100g ciocolata neagra de calitate( 70% cacao)
| 15 g. unt nesarat
| 1 si 1/2 linguri de miere
| 70 ml. de lapte
Crema Chantilly:
250 ml. de smantana foarte grasa
| 3 linguri cu zahar pudra vanilat
| 1 plic vanilie bourbon
Pentru ornat:
fulgi de migdale
| coaja de portocala glasata
Mod de preparare clatite cu ciocolata:
Cerneti intr-un bol faina, pudra de cacao si sarea si adaugati zaharul. Faceti o gaura in centru si puneti ouale batute, untul topit, laptele si esenta de vanilie. Amestecati pentru a omogeniza ingredientele si a forma o compozitie moale, dar nu mai mult decat este necesar. Lasati compozitia la temperatura camerei cel putin 30 de minute.
Pentru a praji clatitele, puneti tigaia Fissler pe foc si adaugati o bucatica de unt. Cand acesta s-a topit, inclinati tigaia astfel incat sa imbracati baza cu unt. Adaugati un polonic de compozitie, avand grija sa acoperiti fundul tigaii cu un strat subtire. Lasati pe foc un minut si jumatate, pana cand clatita se rumeneste bine pe dedesubt.
Intoarceti-o pentru a o praji si pe partea cealalta.
Mod de preparare topping de ciocolata :
Rupeti tableta de ciocolata in bucati mici si puneti-o intr-un bol termorezistent la bain-marie, apoi topiti-o. Adaugati untul si mierea si amestecam bine. Luati bolul de pe foc si turnati treptat laptele, amestecand continuu, pana cand obtineti un sirop cremos.
Mod de preparare crema Chantilly :
Bateti smantana grasa, buna pentru frisca, intr-un bol, impreuna cu zaharul pudra si vanilia bourbon pana obtineti o crema grosuta, legata. Acoperiti si lasati la rece.
Preparat final:
Ungeti cu un strat de crema Chantilly cate o jumatate de clatita si presarati fulgi de migdala prajiti. Impaturiti cealalta jumatate de clatita simpla peste umplutura, pentru a inchide, apoi impaturiti din nou astfel incat clatita sa fie impaturita in 4. Deasupra ornam cu topping de ciocolata si presaram migdale si coaja de portocala glasata.
Eu am folosit coaja de portocala din dulceata.
Sunt niste clatite sofisticate si foarte consistente !
http://calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/
Pofta buna !
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
| | | |