1.5 kg rosii proaspete sau 1 litru bulion
| 1 telina
| 2 - 3 ceape mici
| 1 pastarnac
| 1 radacina de patrunjel
| 3 - 4 morcovi
| 2 - 3 cartofi
| 1 ardei
| 100 g gris
| 2 oua
| sare, piper
| 1 lingurita de zahar
| 1 lingura ulei
| patrunjel verde
Mod de preparare supa de rosii cu galuste:
Daca avem rosii proaspete, le oparim 2-3 minute iar apoi le decojim usor. Le taiem cubulete si le pasam printr-o sita, pentru ca sa scapam de samburi.
Curatam toate legumele, taiem ardeiul in 2, crestam radacina de patrunjel si pastarnacul, ceapa o lasam intreaga, morcovii ii taiem rondele, iar telina si cartofii cubulete. Le punem la fiert in cam 3 litri de apa.
Pana sunt gata legumele, ne ocupam de galuste. Punem pe foc o oala cu 2-3 litri de apa si putina sare. Separam ouale, batem albusurile spuma tare, iar apoi adaugam cate un galbenus si putina sare. Grisul il adaugam "in ploaie" adica cate putin si amestecam de jos in sus, ca sa ramana pufoasa si aerata compozitia. Cantitatea de gris poate varia in functie de cat de mari sunt ouale, asa ca poate fi nevoie de o lingura in plus sau in minus. Cand compozitia se deslipeste de farfurie cand amestecati, este suficient grisul adaugat. Punem si o lingura de ulei in compozitie si suntem gata sa le fierbem.
Cu o lingurita pe care o umezim in oala de apa care fierbe, formam galustele si le punem la fiert. Daca galustele se destrama, inseamna ca nu a fost suficient grisul, asa ca mai adaugati cate o lingura, pana vor ramane intregi. Daca se scufunda, inseamna ca a fost prea mult si vor fi tari. Le lasam sa fiarba cam 5 minute, le rotim si le mai lasam 2-3 minute pe cealalta parte.
Revenind la legume, dupa ce au fiert vreo 10 minute, adaugam si sucul de rosii si sare. Cand legumele sunt fierte, scoatem ardeiul si ceapa din oala, iar restul le pasam, folosind piciorul vertical al mixerului. Adaugam galustele in supa, lingurita de zahar, potrivim de sare si piper si mai lasam sa dea un clocot.
Servim cu patrunjel proaspat tocat aceasta supa delicioasa, care are aproximativ 40 calorii la 100 grame.
Aceasta reteta a fost oferita de Bucataria Furnicutilor.
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|