700 g mere curatate si decojite
| zeama de la o lamaie
| 100 g zahar
| 5 linguri de apa
| scortisoara
| 25 g unt
Mod de preparare placinta englezeasca cu mere:
Aluatul se face amestecand bine si repede toate ingredientele in afara de apa, cu untul rece de la frigider, evitand ca aluatul sa se incalzeasca. Se adauga apa rece, in asa fel incat sa rezulte un aluat bun de intins. Se aduna aluatul intr-un bulgare, care se acopera cu folie de plastic si se da 15 minute la frigier sau chiar la congelator.
Merele se taie sferturi sau cubulete si se stropesc cu zeama de lamaie. Se pun la foc mic intr-o tigaie, impreuna cu zaharul, apa si scortisoara (cca o lingurita rasa, sau dupa gust) sa se inmoaie, amestecandu-se usor cu o lingura de lemn. Apoi lasati sa se raceasca.
Din aluatul impartit in doua faceti doua foi: cu una tapetati o forma de tarta, apoi umpleti cu merele muitae si racite, iar pe deasupra acoperiti cu a doua foaie sau faceti un grilaj, asa cum am facut eu. Daca acoperiti cu foaie, o puteti unge pe deasupra cu putin lapte.
Dati la cuptorul preincalzit timp de 30 de minute la foc mediu, pana cand se rumeneste putin foaia de deasupra.
Se scoate din cuptor cand este gata, se lasa sa se raceasca in forma, si se pudreaza cu zahar. Se poate servi cu frisca proaspata, daca doriti.
O reteta recomandata de blogul caietul-cu-retete.blogspot.ro
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|