In diverse combinatii de gust si aspect, salatele contin minerale, substante nutritive, fibre si, desigur, vitamine atat de necesare organismului nostru.
Salatele au doua avantaje majore: rapiditatea de preparare si aportul pozitiv asupra sanatatii.
Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru salata multicolora de vara:
250 g orez basmati fiert (bob lung)
| 2 cutii cu ton in suc propriu
| 150 g masline feliate
| 200 g porumb dulce
| 4 oua fierte tari
| 4 rosii
| 4 castraveti mici
| 1 ardei gras rosu
| 1 ardei gras verde sau galben
| 1/2 mar
| Vinegreta :
| 2 lingurite cu mustar frantuzesc sau Dijon
| 2 lingurite otet
| 3 linguri ulei de masline extravirgin
| 2 linguri de apa(optional)
| busuioc tocat marunt
| sare si piper
Mod de preparare salata multicolora de vara:
Se taie toate legumele, marul si ouale cuburi; sfaramam tonul cu furculita.
Amestecam usor orezul fiert si racit cu amestecul de mai sus si stropesc cu vinegreta.
Orezul l-am fiert al dente in 3,5 litri de apa cu sare .
Intr-un bol, preparam vinegreta, amestecand bine toate ingredientele recomandate !
Servim salata rece !
Va astept pe blogul meu pentru retete usoare si atractive: http://calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/
Pofta buna !
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
|