Din documentare am aflat cateva lucruri destul de interesante despre aceasta radacina miraculoasa.
Ghimbirul are aproape 500 de compusi identificati multi cu activitati biologice cunoscute, actionand in mod complementar pentru a produce beneficii biologice profunde. Fiecare compus are un anume efect, fie influentand o anumita enzima sau proteina, fie sprijinind activitatea altor compusi.
Iata cateva dintre beneficiile ghimbirului:
- priveaza celulele de cancer prostatic de combustibilul lor de crestere;
- inhiba crearea prostaglandinei PGE2 care produce efecte anti-febra puternice;
- efecte puternic analgezice;
- are efecte importante anti-ulcer
- distruge parazitii si ouale lor-
ghimbirul ofera protectie fata de efectele hepatotoxice ale acidului valproic
- arde grasimile, stimuleaza metabolismul

Timp de preparare: 30 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru 2 litri de limonada cu ghimbir:
    2 lamai mari, zemoase 2 lingurite de ghimbir razuit mic frunze de menta 2 litri de apa plata miere dupa gust (depinde cat de acre sunt lamaile) cuburi de gheata


Mod de preparare limonada cu ghimbir:

Intr-o cratita punem lamaile feliate si mierea; le zdrobim cu ajutorul unei linguri de lemn pana scoatem toata zeama si aroma din coaja. Adaugam apa, amestecam, stoarcem feliile de lamaie, le scoatem afara si le aruncam .
Ghimbirul ras si frunzele de menta rupte se adauga in limonada.
Umplem o carafa cu gheata si turnam peste ea limonada cu ghimbir, miere si menta frumos aromata.


Va astept pe blog- http://calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/- cu tentatii noi !

Hai sa ne racorim !


O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)