Daca va place inghetata de vanilie sau caramel, aceasta reteta veche o puteti pregati pentru degustare proprie sau pentru prietenii pe care o sa-i impresionati placut!
Timp de preparare: 2 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente pentru 2,5 kg de inghetata aromata si cremoasa:
1 litru de frisca
| 500 ml. lapte
| 4 oua
| o ceasca de zahar pentru crema + 3/4 cana de zahar pentru caramelizat
| 2 plicuri zahar vanilat bourbon sau 1 baton de vanilie
| 1 lingurita cu amidon
| 1 baton mare de ciocolata Lion
Mod de preparare inghetata caramel:
Intr-o cratita cu fundul gros punem laptele, 4 galbenusuri, o ceasca de zahar si lingurita cu amidon. Asezam cratita pe foc mic si amestecam cu telul pana se formeaza o crema. Dam la o parte de pe foc si cand se mai raceste adaugam vanilia si amestecam bine!
Intr-o tigaie de teflon caramelizam, la foc mic, trei sferturi de cana de zahar pana capata o culoare aramie; inchidem flacara si peste el adaugam crema de vanilie. Amestecam bine. Daca se intareste mai punem pe foc cateva secunde. Lasam sa se raceasca bine!
Albusurile si frisca le batem bine!
Crema caramel o amestecam usor, cu o paleta ,cu frisca si albusurile batute tari!
Ciocolata Lion o maruntim si o aruncam in compozitie. Se da la congelator pentru cateva ore.
Daca o preferati fara caramel, eliminati din reteta partea cu zaharul caramelizat si ...gata inghetata de vanilie!
Pofta buna si sa va racoriti cu acest desert rece.
Va astept cu mare drag pe blogul meu pentru mai multe retete usoare si economice - http://calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|