Pentru mine aceasta salata apetisant-colorata este suprema; maxim de vitamine, maxim de sanatate!
La origine, este vorba de o supa dar se prepara si ca salata, diferenta dintre acestea doua o face cantitatea de suc de rosii ce se adauga la finalul preparatului.
Se serveste foarte rece.
O specialitate spaniola, mai precis din Andaluzia, o salata foarte usor de preparat ce nu necesita fierbere si este foarte potrivita pentru zilele calduroase .
Timp de preparare: 30 - min
Dificultate: redusa
Eu am folosit urmatoarele ingrediente pentru a o face mai luxoasa si mai exotica:
1 mango
| 1 avocado
| 1 lingurita de ghimbir ras
| 1 rosie mare, carnoasa si dulce sau 3 rosii mai mici
| 200 g telina
| 3-4 castraveti mici
| 1 ardei gras galben
| zeama de la o jumatate de lamaie
| 3 linguri de ulei de masline extravirgin
| 100 ml suc de rosii de buna calitate
| 1 legatura de patrunjel
| frunze de salata
| sare si piper
Acum, hai sa o pregatim:
Taiati castravetii in jumatati, pe lungime,apoi taiati-l in felii rotunde. Spalati rosia, apoi taiati-o in felii pe care le injumatatiti. Fructele de avocado si de mango se decojesc, se curata de samburi si se taie in felii. Telina o curatati si o taiati, cu ajutorul cutitului pentru curatat morcovi, in fasii subtiri si lungi. Tocati patrunjelul marunt si stoarceti lamaia. Spalati frunzele de salata si le uscati. Ghimbirul se curata foarte usor cu lingurita si apoi se rade mic.
Toate ingredientele, legumele si fructele, cu exceptia frunzelor de salata, se pun intr-un castron mare. Adaugati uleiul, zeama de lamaie, sucul de rosii, sarea, piperul si ghimbirul. Amestecati bine.
Frunzele de salata se aranjeaza pe farfurii si pe fiecare se pune cate o portie din salata pe care tocmai am pregatit-o .
Serviti cu paine ciabatta.
Sa aveti pofta de sanatate si gust !
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|