Ingrediente:
-6 porumbi curatati de frunze
-o legatura de sparanghel curatat si taiat in bucati mici
-2 catei de usturoi (maruntiti)
-7 ardei copti, murati
-6 frunze de busuioc (maruntite)
-o lingura de ulei de masline
-o lingura de otet balsamic
-sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
1.Se incalzeste gratarul; sa pun cei 6 porumbi (pozitia lor pe gratar trebuie schimbata la fiecare 10 minute, ca sa nu se arda, pana ce acestia s-au copt). Boabele se curata de pe porumb dupa ce acesta s-a racit.
2. Se pune la incalzit apa intr-o oala, se adauga bucatile de sparanghel, sare, si se lasa la fiert timp de 1 minut, dupa care se scurg de apa cu ajutorul unei site (este indicat si un jet de apa rece).
3. Combinati porumbul, sparanghelul, ardeii, usturoiul, busuiocul si uleiul de masline intr-un castron mare. Adaugati sare si piper dupa gust. Se poate servi la temperatura camerei sau rece.