Salata de vara cu porumb si sparanghel

Ingrediente:

-6 porumbi curatati de frunze

-o legatura de sparanghel curatat si taiat in bucati mici

-2 catei de usturoi (maruntiti)

-7 ardei copti, murati

-6 frunze de busuioc (maruntite)

-o lingura de ulei de masline

-o lingura de otet balsamic

-sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

1.Se incalzeste gratarul; sa pun cei 6 porumbi (pozitia lor pe gratar trebuie schimbata la fiecare 10 minute, ca sa nu se arda, pana ce acestia s-au copt). Boabele se curata de pe porumb dupa ce acesta s-a racit.

2. Se pune la incalzit apa intr-o oala, se adauga bucatile de sparanghel, sare, si se lasa la fiert timp de 1 minut, dupa care se scurg de apa cu ajutorul unei site (este indicat si un jet de apa rece).

3. Combinati porumbul, sparanghelul, ardeii, usturoiul, busuiocul si uleiul de masline intr-un castron mare. Adaugati sare si piper dupa gust. Se poate servi la temperatura camerei sau rece.