ghid pentru o viaţă împlinită

Drobul de Pasti: 5 retete cu traditie

slide-ul 5 / 5
Drobul de Pasti: 5 retete cu traditie: Drob din legume si soia

Drob din legume si soia

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru drob din legume si soia:

  • 2 morcovi mari
  • 3 cepe mijlocii
  • 1 pastarnac fiert (taiat cuburi)
  • 2 dovlecei
  • 1 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras galben
  • 100 g mazare congelata
  • 100 g fasole verde congelata
  • 1 punga mica de soia (texturata sau granule),
  • 2 legaturi de marar
  • 2 legaturi de patrunjel
  • cate 1 legatura de loboda, leurda, stevie
  • 10 oua de prepelita fierte (tari), sare, piper, ulei de masline

Mod de preparare drob din legume si soia:

Puneti granulele de soia intr-un vas cu apa calda si un praf de sare, pana se inmoaie. Radeti morcovul pe partea mare a razatoarei, taiati ceapa marunt, ardeiul gras in cubulete, iar dovleceii in cuburi moderate ca marime. Taiati verdeata, nu foarte
marunt. Trageti ceapa, ardeiul gras si morcovul la tigaie, timp de 5 minute, in 2 linguri de ulei. Cand au inceput sa se patrunda, adaugati dovlecelul, fara sa il caliti.Dati deoparte amestecul si lasati-l la racit. Dupa ce s-a racit, omogenizati cu soia, mazarea, pastarnacul pregatit in prealabil, fasolea si verdeata. Tapetati forma dorita folosind hartie de copt, turnati amestecul obtinut in care incorporati ouale de prepelita fierte, ungeti la suprafata cu un ou batut si introduceti tava in cuptorul incalzit in prealabil la 170°C . Cand este rumen-auriu, este gata. O salata de baby spanac cu capsuni si dressing de lime este ideala pentru a insoti acest drob delicios.

Reteta face parte din campania Selgros „Pastreaza traditiile in felul tau”, care incurajeaza mentinerea obiceiurilor culinare si a sarbatorilor romanesti in forme autentic traditionale sau adaptate unui stil de viata modern, preferintelor gastronomice sau principiilor dietetice.

Voteaza reteta:

Scor: 5 din 6 voturi
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Drobul de Pasti: 5 retete cu traditie.

Alte prezentari din sectiunea Retete culinare