ghid pentru o viaţă împlinită

Drobul de Pasti: 5 retete cu traditie

slide-ul 4 / 5
Drobul de Pasti: 5 retete cu traditie: Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru drob de miel in foietaj:

  • 1 pachet de aluat de foietaj
  • organele de la 1 miel
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 gogosar murat
  • 2 oua fierte
  • 4 oua crude
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • patrunjel verde
  • marar
  • loboda
  • untisor
  • sare
  • piper

Mod de preparare drob de miel in foietaj:

Puneti organele de miel la fiert in apa rece, alaturi de radacinoase, si adaugati putina sare si cateva boabe de piper. Tineti-le pe foc timp de 30 de minute din momentul fierberii. Intre timp, puneti la fiert 2 oua. Dupa ce au ert maruntaiele, le lasati la racit, apoi le taiati cuburi, nu foarte marunt. Taiati legumele in cuburi. Amestecati-le cu carnea de miel, ouale batute, sare si piper. Daca aluatul de foietaj este congelat, va trebui decongelat in frigider, cu cateva ore inainte. Nu il fortati la cuptorul cu microunde sau alta sursa de caldura. Intindeti aluatul pe masa de lucru, presarati putina faina pe el si puneti-l intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Aranjati astfel incat sa acopere uniform peretii tavii, dar sa ramana suficient aluat pentru a acoperi drobul la suprafata. Puneti jumatate din compozitia de drob, asezati ouale erte pe lungimea tavii, apoi restul de compozitie. Inchideti aluatul de foietaj pe suprafata drobului, intepati din loc in loc cu o furculita. Ungeti cu ou. Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 170-180°C timp de 40 de minute la foc mediu.

Reteta face parte din campania Selgros „Pastreaza traditiile in felul tau”, care incurajeaza mentinerea obiceiurilor culinare si a sarbatorilor romanesti in forme autentic traditionale sau adaptate unui stil de viata modern, preferintelor gastronomice sau principiilor dietetice.

Voteaza reteta:

Scor: 5 din 6 voturi
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Drobul de Pasti: 5 retete cu traditie.