3 / 4

Alune picante in stil chinezesc

Dificultate:redusa

Ingrediente necesare pentru alune picante:

  • 150 g alune de pamant crude, cu cojita maronie
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita amestec chinezesc 5 spice (5 arome)
  • 1 lingurita piper Sichuan
  • 5-6 ardei iuti uscati (sau mai multi daca va lasa inima)
  • 100 g ulei de arahide sau ulei vegetal

 

Mod de preparare alune picante:

Reteta este valabila si pentru alunele fara cojita maronie, insa traditional asa se servesc, in aceasta hainutza. In plus, daca le servim asa vor fi mai aromate, deoarece sarea si condimentele se vor lipi de cojita si astfel, vor avea mai multa savoare. Bineinteles ca le puteti face in cuptor si nu prajite, insa astazi eu am facut reteta traditionala.

Punem alunele intr-un castron, iar peste ele turnam apa cat sa le acopere, le vom lasa asa 5 minute. Le scoatem din apa, le scurgem, dupa care le punem pe un prosop sa se zvante usor (trebuie sa fie doar umede pentru ca sarea si condimentele sa se lipeasca de cojita maronie)

 

Le punem inapoi in castronul zvantat si el si le amestecam cu sarea si condimentul 5 spice (un amestec de scortisoara, fenicul, turmenic, anason stelat, coaja de portocala, se gaseste la orice supermarket chinezesc).

 

Intr-o tigaie incingem uleiul de arahide si cu maaaare grija punem alunele la prajit (sa nu uitam ca alunele au stat in apa, grija mare sa nu fie vreo picatura de apa printre alune! apa in contact cu uleiul incins...stiti ce reactie poate avea!).

 

le lasam sa se prajeasca la foc mediu amestecand cu o spatula usor de tot sa nu dezlipim cojita de pe ele. Le supraveghem indeaproape, deoarece se pot arde intr-o clipa! Le prajim in jur de 3 minute, dupa care unele dintre ele vor incepe sa se crape in doua si sa sara intocmai ca floricelele de porumb. In acest moment adaugam piperul Sichuan si tecile de ardei iute uscat. Nu va speriati, 5 teci de ardei iute nu sunt asa mult, alunele vor fi usor picante. Pentru varianta hot, puneti 10 ardei.

 

Mai prajim pret de 1 minut dupa care le scoatem pe un servet de bucatarie sa absoarba tot uleiul.

 

Le servim dupa ce s-au racit, deasupra putem presara cateva seminte de susan. Sunt tare gustoase. Usor picante si parfumate.

O reteta recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri