Ciorba de burta este una dintre principalele preferinte culinare ale romanilor. Este foarte cautata in majoritatea restaurantelor, dar si des preparata in propria bucatarie.

Ciorba de burta este una dintre principalele preferinte culinare ale romanilor. Este foarte cautata in majoritatea restaurantelor, dar si des preparata in propria bucatarie.

Nu exista o reteta exacta pentru ca in functie de gust si regiuni exista mai multe variante. O data cu trecerea timpului va puteti perfectiona modalitatea de a pregati aceasta ciorba delicioasa.
Cu ajutorul nostru, aveti posibilitatea de a alege o varianta, dupa bunul plac, de reteta pentru ciorba de burta.

Varianta 1 de ciorba de burta

Ingrediente

* 1 kg de burta
* 2 galbenusuri
* 1 os de vitel
* boabe de piper
* otet de vin
* 1 morcov
* 1 foaie dafin
* 1 patrunjel
* zeama de lamaie
* 1 ceapa
* sare


Mod de preparare

Burta se spala foarte bine. Se pune la fiert impreuna cu osul de vitel, legume si sare dupa gust. Dupa ce a fiert se scoate si se taie (in forma de taitei).
Se adauga in ciorba strecurata, se pun doua galbenusuri amestecate cu zeama de lamaie.
Se serveste fierbinte.

Se pot adauga si gogosari in otet. Se taie in bucatele mici si se prajesc pentru putin timp in foarte putin ulei. Se adauga peste ciorba cu tot cu ulei.

Varianta 2 de ciorba de burta

Ingrediente

- un piept mare de pui
- legume (o ceapa, 2 morcovi, un ardei, o telina)
- jumatate de kg de smantana
- 5 oua
- 2 cuburi de concentrat de pui
- sare
- usturoi dupa gust

Mod de preparare

Se pune pieptul de pui la fiert, separat se pun legumele la fiert date prin razatoarea cu ochiuri mari. Dupa ce s-au fiert se scoate pieptul de pui si se taie fasii, in zeama de la pui se pune supa de la legume strecurata, se amesteca cu usturoiul si apoi se strecoara din nou, se pune pe foc si se mai da in clocot.

Se bat ouale si se incorporeaza smantana, se ia supa de pe foc se lasa 5 minute si apoi cu un tel se incorporeaza ouale cu smantana, amestecand mereu sa nu se branzeasca. Se adauga otet daca se doreste,se serveste fierbinte alaturi de un ardei iute
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos Editura CUANTIC a lansat cartea Rețete pentru Postul și Sărbătoarea Paștelui

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri