Macar o data trebuie sa incercati aceasta reteta de placinta!!! O mancam in copilarie , de la patiseria cu acelasi nume, si era preferata mea: aburinda si dulce acrisoara!!
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru placinta "moldoveanca" cu smantana:
Aluat placinta:
1 kg faina alba
| 2 oua, sare, vanilie
| 500 ml lapte caldut
| drojdie
| razatura de lamaie
| 200 gr zahar,
| ulei ptr. framantat.
Umplutura de branza:
1 kg br dulce de vaci ( mai grasa si scursa bine)
| 300 gr zahar ( dupa gust)
| zahar vanilat
| razatura lamaie
| sare
| 4 oua
| 4 lg de gris sau faina
Pentru pudrat: zahar pudra cu aroma de vanilie
smantana dulce
Mod de preparare placinta "moldoveanca" cu smantana:
Cernem faina pentru a o aera, in mijloc facem o gaura pentru maia: punem drojdia maruntita, cu putin zahar, pentru a se lichefia. Turnam un pic de lapte caldut si apoi amestecam bine, luand si un pic de faina de pe margini pentru a iesi o maia moale, lasam apoi la caldura pentru a creste.
Dupa ce a crescut maiaua se amesteca cu restul de faina, apoi laptele cu zaharul,si razatura se incalzeste, pana se topeste zaharul se toarna peste faina putin cate putin si se framanta pana la omogenizare.
Se bat ouale spuma cu sarea si zah. vanilat adaugandu-se si acestea peste aluat framantanu-se in continuare. Dupa ce framantam cam 20 min, se toarna uleiul caldut, ca la cozonac, pana ce aluatul se desprinde de pe maini.
Lasam sa se odihneasca aluatul, doar 15 min.
Apoi impartim aluatul in bile egale.
Intindem fiecare biluta pe rotund, in mijloc se pune branza facuta asa: brz. de vaci scursa de zer, se amesteca cu zaharul, zahar vanilat, grisul, sare, razatura si ouale batute spuma.
Impachetati ca la placintele poale in brau , clasice. Asezati in tava, ungeti cu ou batut si dati la cuptor(incalzit in prealabil)
Scoateti placintele dupa coacere si asezati pe farfurie, si pudrati din belsug cu zah. pudra cu vanilie si turnati cam 3 lg de santana .
O reteta propusa de blogul Culinare cu fete istete.
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
| | |