Dificultate: redusa

Ingrediente si mod de preparare inghetata de vanilie cu mar copt:

Dar sa va povestesc cum am facut. Merele le-am pus, spalate, pe o tava la cuptor la foc iute. Le-am mai intors cand pe o parte cand pe alta, pana cand a crapat coaja de pe ele. Asta a durat cam 30-35 de minute.

Inghetata de vanilie am facut-o cu o zi inainte, din 200 ml frisca lichida si 200 ml smantana de la piata, bine mixate cu 150 g zahar pudra la care am adaugat o lingurita rasa de vanilina. Cand compozitia a devenit ca o crema, am pus-o în forme cu un poș mare, am ornat cu puțin sos caramel (5 lingurite de zahar se topesc pe foc mic cu 5 lingurite de zeama de lamaie si se lasa sa fiarba, amestecand des, pana cand scade zeama) si "picaturi" de ciocolata topita, apoi am dat la congelator.

Am scos tava cu mere, am pus cate un mar si un bulgare de inghetata pe fiecare farfurie, peste mere am presarat putin zahar tos (sau nuci macinate, cui ii place), o lingurita de miere si un praf de scortisoara.


Pofta buna!

Pe blogul caietul cu retete veti descoperi o multime de alte retete interesante.