1 ,1/2 cani lapte integral
| 3/4 ceasca de zahar
| 1, 1/2 cani de cafea boabe intregi
| un varf de cutit de sare
| 1 ,1/2 cana smantana
| 5 galbenusuri de ou de mari dimensiuni
| 1/4 lingurita extract de vanilie
| 1/4 lingurita cafea macinata fin
Mod de preparare inghetata de cafea:
Incalzim laptele, adaugam zaharul, cafeaua boabe intregi, sare si 1/2 ceasca de smantana, insa nu trebuie fierte.
Odata ce amestecul este cald, se acopera si se lasa la temperatura camerei timp de 1 ora. Se toarna restul de 1 ceasca de smantana intr-un bol mediu de metal, tinut pe gheata. Strecutati-o intr-o sita foarte deasa.
Reincalzim amestecul de lapte si cafea, la foc mediu, pana cand din nou este calda si face abur (dar nu se fierbe!).
Intr-un castron separat, batem galbenusurile.
Turnam incet laptele incalzit si amestecul de cafea in galbenusurile de ou, amestecand constant, astfel incit galbenusurile sa fie temperate de laptele caldut.
Reincalzim compozitia cu galbenusurile de ou in cratita.
Se amesteca cca 10 minute foartre repede cu o spatula de silicon in mod constant la foc mediu, pana cand amestecul se ingroasa si se asaza straturi pe spatula.
Se strecoara crema prin sita si se amesteca bine.
Se combina cafeaua ness cu esenta de vanilie. Se adauga peste crema de oua si se amesteca bine.
Se toarna in forme speciale si se da la congelator.
O reteta propusa de blogul Paradise-Cuisine.
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|