Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru spanac de post:
- 1,2 - 1,4 kg spanac proaspat
- 1 ceapa
- 1 pahar bulion
- 2-3 catei de usturoi
- o lamaie mica
- 1 lingura de faina
- 3 linguri de ulei
- sare, piper
Mod de preparare spanac de post:
In primul rand ne facem curaj si incepem prin a curata spanacul de cozi, iar apoi il spalam in cateva ape. Din cantitatea initiala, am ramas cu ceva mai mult de 700 de grame de spanac gata pentru mancare Intr-o cantitate suficienta de apa, cam 3 litri, cu putina sare, oparim spanacul 4-5 minute. Il scurgem si avem grija sa pastram apa in care a fiert.
Ceapa o calim in uleiul incins, dupa 1 minut adaugam niste apa in care a fiert spanacul, pentru a se fierbe mai mult. Cand ceapa este pe jumatate facuta, adaugam spanacul tocat marunt si lasam sa fiarba cam 10 minute. Mai adaugam zeama de la spanac din cand in cand.
Dizolvam faina in putina apa rece si o turnam peste spanac, impreuna cu bulionul. Lasam sa mai fiarba 10 minute, adaugand putina zeama, daca e nevoie. Adaugam lamaia taiata jumatati sau sferturi de felie si usturoiul zdrobit putin, cu lama cutitului, amestecam si oprim focul.
Servim spanacul cald, iar la calorii avem cam 75 la 100 de grame, adica o portie are aproximativ 250 de calorii.
O reteta recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro