Timp de preparare: 2 - ore

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru fursecuri nuci:
    100 g zahar 1/2 pliculet praf de copt 2 vanilii 2 oua 150 ml ulei faina cat cuprinde pentru a forma un aluat de fursecuri

Mod de preparare fursecuri nuci:

Intr-un bol mixam ouale cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul. Faina o amestecam cu praful de copt si incepem sa oadaugam peste crema de oua pana obtinem un aluat gros ca sa-l putem modela.
Formam bilute si le punem in forma incinsa pentru cateva secunde pe o parte si alte cateva secunde pe cealalata parte.

Crema :

      500 ml. lapte 5 linguri faina 4 linguri zahar 4 linguri cacao esenta de rom 2 galbenusuri 100 gr. unt 4-5 linguri finetti moale


Amestecam ingredientele uscate - faina, cacao si zahar- peste care adaugam laptele putin cate putin, sa nu faca cocoloase. Punem pe foc mic si amestecam pana se face ca o ciulama. O dam putin la o parte si adaugam 2 galbenusuri frecate, amestecam si punem iar pe foc adaugand untul. Amestecam bine, o dam la o parte, punem finetti pentru un plus de gust si esenta de rom.
Lasam crema sa se raceasca si o dam la frigider.
Cojile se umplu cu crema, le lipim si le pudram cu zahar farin vanilat.
A doua zi vor fi fragede in exterior si moi in interior!
 

Pe blogul meu culinar gasiti mai multe imagini sugestive :
http://calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/2012/06/fursecuri-nuci.html




O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)