Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru inghetata de pepene galben:
    1 pepene galben parfumat 1 lingura unt 2-3 linguri zahar 1 lingurita gelatina 100 ml smantana pentru frisca 3 linguri zeama de portocala
Mod de preparare inghetata de pepene galben:

Se taie pepenele in doua si se indeparteaza semintele. Se scoate miezul din interior, lasand si pe coaja un strat de aproximativ 1 cm. Se pune gelatina sa se inmoaie in zeama de portocala, apoi se dizolva pe baie de aburi. Se incinge untul intr-o tigaie si se adauga miezul de pepene si zaharul. Se lasa pe foc, pana se inmoaie. Compozitia se paseaza bine cu o furculita apoi se amesteca cu gelatina. Se lasa sa se raceasca. Se bate smantana pana se obtine frisca si se incorporeaza usor in piure-ul racit.
Cu compozitia obtinuta se umplu jumatatile de pepene, se acopera cu folie alimentara si se dau la congelator pentru cel putin 2 ore.

Pentru a descoperi si alte retete delicioase, accesati blogul truedelights.ro