Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru clatite de capsuni cu umplutra de branza:
Compozitia de clatite:
- oua- 5 buc
- lapte- 500 ml
- zahar – 3 linguri
- esenta de vanilie – 1/4 lingurita
- esenta de lamaie – o lingurita
- un praf de sare
- faina – 300 – 400 g
- capsuni (proaspete / congelate / compot) – 300 gr
Compozitie de branza:
- branza – 500 gr
- zahar- 5 linguri
- oua – 2 buc
Pentru ornat: zahar pudra
Pentru copt: unt.
Mod de preparare a Clatite de capsuni cu umplutura de branza:
1. Pentru inceput, din toate ingredientele enumerate mai sus pentru compozitie o vom pregatiti pe aceasta, cu exceptia capsunilor. Acestea se mixeaza si se imparta in doua parti. Una dintre ele va merge in compozitia de clatite.
2. Deci, compozitia trebuie sa iasa la consistenta asemena unui iaurt de baut, poate putin mai lichid. Chiar daca in nordul Moldovei gospodina este cu atat mai buna cu cat clatitele sunt mai subtiri, pentru aceasta reteta vom avea nevoie de ele putin mai groase, pentru a reusi sa mentina toata compozitia inauntru.
3. Tehnica de coacere a clatitelor este una simpla: incingem tigaia si punem un strop de ulei si il intindem pe toata suprafata tigaii. Luam un polonic de compozitie si il turnam intr-un colt, dupa care il intindem pe toata suprafata tigaii. Asteptam aproximativ 30 de sec, si in momentul cand marginea a inceput sa se rumeneasca, cu o furculita indepartam putin din marginea clatitei fata de tigaie si cu miscari bruste o tragem dupa care o punem repede la loc. In caz, de s-a asezat neuniform, miscam tigaia pana aceasta isi ia forma normala. Vor iesi aproximativ 20 de bucati, in functie de marimea tigaii si a clatitelor mancate, numarul final poate fi putin diferit icon smile Clatite de capsuni cu umplutura de branza
4. Clatitele se lasa la racit, dar noi in acest timp pregatim umplutura. Toate ingredientele pentru umplutura vor fi mixate. Apoi aceasta se imparte in doua si in una de ele se pune restul capsunilor pisate.
5. Incingem cuptorul la 180 de grade. Pe fiecare clatita punem cate o lingura- 1,5 linguri din umplutura alba, si cate o lingura din cea roz, le impaturim bine si le asezam una cate una intr-un vas yena uns cu putin unt.Cat toate sunt aranjate in vas, punem si cateva cuburi de unt printre ele. Lasam totul la cuptor pentru 20 -3o min. Lasam 10 minute sa se raceasca apoi se pot servi aceste clatite de capsuni cu umplutura de branza cu putin zahar pudra, frisca s.a.
O reteta recomandata de blogul culinare.tv
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară