Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru bors de peste:
    800 g peste 1 ceapa 3-4 morcovi albitura 1 litru bors 1 cutie rosii in bulion 1 legatura leustean 1/2 legatura patrunjel 2-3 linguri orez 2-3 linguri de ulei sare, piper
Mod de preparare bors de peste:

Curatam pestele si il taiem bucati potrivite. Curatam ceapa si o calim in putin ulei. Morcovii impreuna cu albitura, tocate marunt, le punem peste ceapa, adaugand apa suficienta pentru a le acoperi. Lasam la foc potrivit, iar cand sunt pe jumatate fierte, adaugam orezul curatat si spalat. Intre timp dam intr-un clocot borsul. Cand legumele sunt gata, adaugam pestele, rosiile tocate si bulionul, iar dupa cateva minute borsul, potrivind gustul de acru. Adaugam sare si piper dupa gust si dupa cateva minute borsul este gata. La final presaram pe deasupra leustean si patrunjel tocate marunt.

O reteta recomandata de blogul Bucataria Furnicutilor.