Este un desert usor, racoros si foarte gustos. Se poate face si cu cirese, mere, prune.
Timp de preparare: 30 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru budinca cu piersici:
1 kg piersici proaspete sau din compot
| 300 ml lapte
| 100 ml frisca lichida
| 1/2 lingurita esenta de vanilie
| 3 oua
| 80 g faina
| 120 g zahar
| 20 g unt
| un praf de sare
Mod de preparare budinca cu piersici:
Piersicile se decojesc( daca nu sunt din compot) si se taie in 2 sau in 4 in functie de marime. Se aseaza in tava, in forma de cerc pana se umple tava. Ouale intregi se mixeaza cu zaharul pana devin aproape albe si-si dubleaza volumul, apoi se adauga laptele si se mixeaza cca.2 min, apoi frisca si la fel mixam 2 min, esenta de vanilie si mixam putim, dupa care adaugam faina cernuta si amestecata cu sarea si mixam inca 3 min. Compozitia obtinuta este destul de lichida, o turnam peste piersici si dam la cuptor pentru 35 min. Cand e gata scoatem tava pe un suport, pudram cu zahar pudra (cine vrea mai dulce), lasam sa se raceasca putin apoi in frigider inca o ora. Se taie apoi felii si se mananca rece.
O reteta propusa de: Emilia Felicia Dobircau (garbo217707)
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|