3 / 4

Mucenici insiropati

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru mucenici insiropati:

  • 1 kg de faina
  • apa cat cuprinde
  • drojdie (2 cuburi sau doua linguri)
  • 2 linguri miere (optional)
  • 1 lingurita de sare

Pentru sirop: 6 lingurite de miere, 1 ceasca de apa, zahar vanilat, putin rom, scortisoara

Ornat: 5 linguri de nuca macinata, susan (optional)

Mod de preparare mucenici insiropati:

Kilogramul de faina se amesteca cu apa, drojdia, mierea si sarea, framantandu-se viguros dupa care se lasa sa creasca o jumatate de ora.

In timpul asta se prepara siropul, punandu-se pe foc apa cu mierea si mestecandu-se pana se ingroasa. La sfarsit se adauga aromele: zaharul vanilat, romul si scortisoara.

Din aluat se rup bucati cat un pumn (de femeie :) ) care se ruleaza snur (circa un centimetru diametru) si se onduleaza in forma de opturi. Se unge o tava cu ulei sau se pune o foaie de copt si se pun mucenici in tava la copt.

Cand sunt gata, se inmoaie opturile in siropul de miere si se presara deasupra lor nuca macinata. Imi place foarte mult susanul asa incat am presarat si din acesta peste mucenici.

Chiar si iubi care e pretentios cu diferitele mancaruri a declarat aceasta reteta foarte gustoasa.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul casutalaurei.blogspot.ro

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri