Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru salata japoneza cu dressing de ghimbir:
    salata creata 3 morcovi potriviti un ardei gras 1,5 lingurita praf de ghimbir 1 lingura sos de soia 1 lingurita otet balsamic 1/2 lingurita miere zeama de la o portocala mica 30 - 50 ml ulei de masline
Mod de preparare salata japoneza cu dressing de ghimbir:

Taiem ardeiul si morcovii fasii lungi si subtiri. Pentru o cromatica mai fericita, folositi ardei rosu :) Salata o taiem fideluta si punem toate verdeturile intr-un bol incapator.

Pentru dressing punem in shaker ingredientele in urmatoarea ordine: sosul de soia, mierea, otetul balsamic, ghimbirul, zeama de portocala si uleiul de masline. Pornim mini-mixerul si amestecam in cateva secunde dressingul. Puteti folosi si ghimbir proaspat, dat pe razatoarea mica.

Turnam dressingul peste legume, amestecam si avem o salata extraordinar de buna, garnitura perfecta langa un gratar de pui.

O reteta propusa de Bucataria Furnicutilor.