Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura cu cirese si branza de vaci:

Blatul:

    1,5 cani de zahar (am folosit o cana de 200ml) un pachet de unt la temperatura camerei praf de copt zahar vanilat esenta de migdale 4-5 oua (in functie de marime) 3 cani de faina

Umplutura de branza:

    300 g branza de vaci de la piata 150 g zahar, zahar vanilat un ou

Umplutura de cirese:

    1 kg de cirese curatate de samburi

Glazura:

    o ceasca de zahar pudra esenta de vanilie 1-2 linguri de lapte

Mod de preparare prajitura cu cirese si branza de vaci:

Se mixeaza la viteza mica (1 sau 2) untul cu zaharul pana cand devine ca o crema. Se adauga praful de copt, zaharul vanilat, esenta de migdale si ouale si se continua mixatul pana la omogenizare cu aceeasi viteza. Dupa aceea se creste viteza cu inca 2 trepte si se mai mixeaza inca 3 minute. Se scoate mixerul si se incorporeaza usor, faina, cu o lingura. Nu se amesteca prea mult timp. Rezulta un aluat relativ grosut. O treime din compozitie se pune in alt vas.

Umplutura: se amesteca branza cu oul, cu zaharul si zaharul vanilat, pana la omogenizare.

Cele doua treimi din aluat se toarna intr-o tava de aragaz tapetata cu hartie de copt unsa cu ulei. Se poate sa aveti nevoie de o lingura, sa uniformizati aluatul cu dosul ei. Peste aluat se presara ciresele, apoi peste ele se toarna crema de branza, pe care de asememena o veti uniformiza cu dosul lingurii. Pe deasupra se toarna restul de aluat - treimea pusa deoparte.

Se da tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, cca 40 de minute, sau pana cand scobitoarea iese curata.

Glazura: se amesteca bine toate ingredientele pana cand devin ca o pasta, care se pune intr-un pos si se formează un grilaj peste prajitura.

Eu aveam musafiri si nu am mai avut vreme de glazura, am pudrat prajitura si am servit-o calda inca.
A fost un desert delicios si usor.

O reteta recomandata de blogul caietul cu retete.