Din bucataria britanica va voi delecta cu un desert incantator. Cu gustul sau un pic acrisor, rubarba este delicioasa atunci cand este folosita in bucatarie.
Considerata de unii fruct, de altii leguma, ea poate insoti multe dintre preparatele noastre culinare. Inainte de a folosi in bucatarie coditele, taiati-le extremitatile, apoi indepartati pielita care le acopera, dupa care le puteti taia bucatele.
Delicioasa rubarba viu colorata poate constitui un desert perfect.
Timp de preparare: 30 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru rubarba cu crema custard:
500 g rubarba
| 75 g zahar brun
| coaja rasa si zeama de la 1 portocala mare
| 1 pliculet de zahar vanilat bourbon
Crema custard :
150 ml de lapte gras
| 250 ml smanatana grasa pentru frisca
| 50 g zahar tos
| 6 galbenusuri mari
| 1 plic zahar vanilat bourbon
Mod de preparare rubarba cu crema custard:
Taiati tulpinile de rubarba fasii scurte si puneti-le intr-o cratita, impreuna cu zaharul brun, coaja si sucul de la portocala. Adaugati putina apa, vaniliile si puneti cratita la foc mare. Cand lichidul incepe sa clocoteasca, micsorati flacara si lasati cratita la foc mic 10 minute sau pana se fragezeste rubarba. Luati cratita de pe foc si lasati-o sa se raceasca bine.
Intre timp preparati crema custard:
Puneti intr-o cratita cu fundul gros laptele, smantana,1 lingura de zahar tos si lasati-le sa dea in clocot. Intre timp, bateti cu un tel galbenusurile si restul de zahar intr-un bol mare, pana obtineti o compozitie omogena si cremoasa. Chiar inainte ca laptele cremos sa dea in clocot, luati-l deoparte si turnati-l in compozitia de ou cu zahar, amestecand continuu cu telul; adaugam si vanilia. Strecurati amestecul in cratita si puneti-o la foc mic. Amestecati constant cu o lingura de lemn, pana cand crema se ingroasa suficient incat sa ramana pe lingura; nu o tineti prea mult pe foc pentru ca se va inchega. Turnati-o intr-un bol racit si lasati-o sa se raceasca, amestecand din cand in cand, ca sa nu formeze o coaja.
Cand este gata de servire, introduceti trei sferturi din rubarba racita in crema rece. Puneti o lingura de rubarba in fiecare pahar de servit si turnati deasupra crema de lapte. Adaugati restul de rubarba peste crema si serviti.
Pofta buna la o noua reteta marca Gordon Ramsay ! :)
Va astept pe blog cu retete minunate !
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
| |